MANİSA / SELENDİ - Selendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

"Küçük hanımlar, küçük beyler... Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Nis

Okulumuzda Meslek tanıtım semineri düzenlendi.

Mrt

Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 2024/36 sayılı Genelgesi kapsamında atölye ve laboratuvar öğretmenlerine risk değerlendirme ve farkındalık eğitimi verildi.

Mrt

Meslek Tanıtım Seminerlerimiz devam ediyor.

Bu haftaki konuklarımız Mebrure Akgün(Doktor); Nurgül Özer (Hemşire).

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.

Mrt

Aziz Türk Milleti'nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin  yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz. İstiklal Marşı, bir milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı; milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir. Milli mücadele günlerinin heyecanını içinde taşıyan İstiklal Marşımız, ay yıldızlı al bayrağımız göklerde özgür bir şekilde dalgalandıkça milletimizin ortak sesi, ortak vicdanı olmaya devam edecektir. Aziz milletimizin gönül dünyası, yüce hasletleri, cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmi vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un veciz dizeleriyle tarihe not olarak düşülmüş ve ebedileştirilmiştir.           İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Marşı'nın Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz

Mrt

Tatbikatımız okulumuzda sirenlerin çalmasıyla başladı. Sirenle birlikte tüm personel ve öğrencilerimiz “ÇÖK, KAPAN ve TUTUN” yöntemiyle kendilerini güven altına aldılar. Tatbikatla olası bir deprem anında personel ve öğrencilere kurum ve okullarda can ve mal kaybının en aza indirilmesi için eğitim verilerek derslikler ve diğer alanlar planlı bir şekilde boşatılmış ve önceden belirlenen açık alanlarda hiçbir izdihama yol açmadan toplanmaları sağlanmıştır. Tatbikatın sonunda kısa bir değerlendirme yapılarak tatbikatta yaşanan olumlu ve olumsuz yönlere ilişkin okul idaresi, öğretmen, öğrenci ve ekip sorumlularına geri bildirimler verilmiş olup acil durumlarda nasıl daha etkin müdahale sağlanabileceğine yönelik önerilerde bulunulmuştur.

Mrt

İlçemiz ortaokullarından Çortak Ömer-Nimet Kahraman Ortaokulu öğrencileri okulumuzu ziyaret ederek bölümlerimiz hakkında bilgi aldı.

Mrt

İlçemizde yapılan "O Ses Selendi" seçmelerinin 1.etabı okulumuzda gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan ve devam eden öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Şbt

Okulumuzda meslek tanıtım semineri gerçekleştirildi.

bu haftaki konuklarımız Mali Müşavir İŞhsan Kaya ve Rehber Öğretmenimiz İzzet Karababa.

Şbt

Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Eğitimi kapsamında okulumuzdaki Bilişim Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojileri, Tesisat ve İklimlendirme Teknolojileri, Sağlık Hizmetleri Alanı bölüm öğrencilerine atölye şefleri öğretmenlerimiz tarafından eğitim verilmiştir.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.